Siirry suoraan sisältöön
Varmarakenne
Etusivu » Talon maalaus

Talon maalaus

Talon maalausprojekti on investointi, joka ei ainoastaan uudista asunnon ulkonäköä, vaan myös suojaa rakenteita vuosiksi eteenpäin. Ammattitaitoiset maalarimme maalaavat talosi huolellisesti sovitussa aikataulussa. Palvelemme Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla. Kauttamme myös kattoremontit ja katon maalaukset.

Kuinka usein talo tulee maalata? 

Talon maalaus on tärkeä toimenpide, joka suojaa rakennusta ja parantaa sen ulkonäköä. Maalaus suojaa puupintaa kosteudelta, auringon UV-säteilyltä ja muilta sääolosuhteilta, mikä pidentää rakennuksen elinikää. 

Yleensä puutalon maalausväli on noin 10–15 vuotta, mutta tämä voi vaihdella rakennusmateriaalien, maalin laadun, sääolosuhteiden ja talon sijainnin mukaan. Uuden puutalon maalaus tulisi tehdä vuoden sisällä ulkoverhouksen valmistumisesta, ja vanhan maalipinnan kuntoa tarkkailemalla voi määrittää huoltomaalauksen tarpeen. Esimerkiksi kovassa säärasituksessa oleva talo saattaa vaatia useammin huoltomaalauksen kuin suojaisammalla paikalla sijaitseva. 

Tiilitalojen maalaus Suomessa on harvinaisempaa kuin puutalojen, mutta se on mahdollista ja voi uudistaa rakennuksen ulkonäköä merkittävästi. Tiilitaloja suositellaan maalaamaan hengittävillä maaleilla, jotka ehkäisevät kosteuden ja pakkasrapaumaa.

Miksi talon maalaus on järkevä teettää ammattilaisella? 

Eri talojen maalaukset eroavat toisistaan käytettyjen materiaalien ja tekniikoiden mukaan. Puuverhoiltu talo vaatii erilaisen maalaustavan kuin tiiliverhoiltu tai rapattu talo. Maalausmenetelmät vaihtelevat pensselimaalauksesta ruiskumaalaukseen, ja valittu menetelmä vaikuttaa lopputuloksen laatuun ja kestävyyteen. Kokenut maalaaja osaa maalata talon ihanteellisilla tekniikoilla mahdollisimman kauniin ja kestävän lopputuloksen takaamiseksi. 

Me tunnemme myös erilaiset maalityypit ja niiden soveltuvuuden eri pintamateriaaleille, mikä takaa parhaan mahdollisen lopputuloksen. Meillä on myös työhön oikeat työkalut ja laitteet, jotka mahdollistavat tehokkaan ja tasaisen maalipinnan. Korkeiden tikapuiden ja telineiden käyttö voi myös olla vaarallista ilman asianmukaista kokemusta ja varusteita.  

Ymmärrämme, kuinka eri sääolosuhteet vaikuttavat maalin kuivumiseen ja kestävyyteen, mikä on tärkeää erityisesti vaihtelevissa ilmastoissa. Ammattilainen voi myös tunnistaa ja korjata mahdolliset pohjatyöt vaativat vauriot, kuten lahon tai homeen, ennen maalausta. Annamme myös työlle takuun, mikä tuo mielenrauhaa pitkäaikaisen investoinnin suhteen. 

Miten talon maalaus etenee?

Talon maalausprojekti etenee kanssamme seuraavasti: 

  1. Suunnittelu: Pyydä tarjous ja suunnitellaan toteutus kohteesi ja toiveidesi pohjalta 
  1. Tilaus: tarjouksen hyväksyntä 
  1. Toteutus: Tehdään työ sovitussa aikataulussa, aina laadukkaasti ja huolellisesti 
  1. Lopputarkastus: Varmistamme, että olet tyytyväinen ja siivoamme jälkemme 
  1. Laskutus: Työn maksaminen heti, rahoituksella tai määräajan kuluessa. 

Talon maalauksen hinta 

Talon maalauksen hinta liikkuu 4000-12000 euron välillä, riippuen kohteen koosta ja maalauksen laajuudesta. Investointi talon maalaukseen on investointi kotisi tulevaisuuteen, sillä hyvin tehty maalaus suojaa rakennustasi ja nostaa sen arvoa. 

Voit halutessasi saada suoran laskun ja maksaa työn kerralla, tai “osta nyt, maksa 6 kuukauden päästä”, mutta tarjoamme myös joustavia rahoitusvaihtoehtoja Santanderin ja OP:n kautta. Muista myös kotitalousvähennys! 

Miksi valita Varmarakenne? 

Olemme ihmisläheinen ja joustava toimija. Meille jokainen asiakas on yksilö, ja palvelumme räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden mukaan. Emme ole kasvoton suuryritys, vaan paikallinen toimija, josta saat aitoa palvelua ”ihminen ihmiselle” -periaatteella, rehdillä ja aidolla pohjalaisella asenteella.  

Talojen maalauspalvelumme kattavat niin huoltomaalaukset, uudiskohteet kuin remontitkin. Lisäksi tarjoamme katon maalauksia ja kattoremontteja. Kauttamme saat myös ilmanvaihtojärjestelmien asennukset, aurinkovoimalat, sadevesijärjestelmät sekä kattoturvatuotteet.

Maksuton kartoitus

Täytä oheinen lomake niin otamme sinuun yhteyttä ja katsotaan sopiva aika kartoituskäynnille.
Käynti on ilmainen, eikä sido sinua mihinkään.