Siirry suoraan sisältöön
Varmarakenne
Etusivu » Katon maalaus

Katon maalaus

Katon maalaus kokeneelta ammattilaiselta Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla. Tarjoamme pelti- tai tiilikatollesi maalauksen, joka ei ainoastaan paranna katon ulkonäköä, vaan myös suojaa sitä sään aiheuttamilta vaurioilta. Teemme samalla katolle kuntokartoituksen, jotta saat ajankohtaisen tiedon kattosi tilasta. Tarvittaessa kauttamme onnistuu myös kattoremontti sekä talon maalaus.

Miksi ja milloin ulkokatto kannattaa maalata? 

Katon maalaus on tärkeä osa rakennuksen ylläpitoa, sillä se suojaa rakennusta sään aiheuttamilta vaurioilta ja parantaa sen ulkonäköä. Paras aika katon maalaukselle on yleensä kevät tai syksy, kun sääolosuhteet ovat suotuisat: lämpötila on maltillinen ja ilmankosteus alhainen, mikä edistää maalin hyvää tarttumista ja kuivumista. Maalausprojektit kannattaa aloittaa aamulla, kun kaste on haihtunut, mutta ennen kuin päivän korkein lämpötila saavutetaan, jotta maali ei kuivu liian nopeasti ja aiheuta halkeilua. Lämpötilan tulisi olla öljypohjaisille maaleille 5–30 astetta Celsius-astetta ja lateksipohjaisille maaleille 10–30 astetta.

Kuinka usein pelti- tai tiilikatto tulisi maalata? 

Katon huoltomaalaus tulisi tehdä noin 5–10 vuoden välein riippuen katon materiaalista, sijainnista ja altistuksesta sääolosuhteille. Esimerkiksi tiilikattoja ei tarvitse huoltomaalata yhtä usein kuin peltikattoja ja ne voidaan maalata noin 10–15 vuoden välein. Sijainti vaikuttaa myös huoltomaalauksen tarpeeseen; esimerkiksi merenrannalla sijaitsevat katot voivat vaatia useammin huoltomaalausta suolaisen ilman aiheuttaman kulumisen vuoksi. On tärkeää seurata katon kuntoa säännöllisesti ja tehdä huoltomaalaus tarvittaessa aikaisemmin kuin suositeltu aikaväli, jotta vältetään kalliimmat korjauskustannukset ja pidetään katto hyvässä kunnossa pitkään.

Ota avuksi kokenut ammattilainen 

Ammattilaisen palkkaaminen katon maalaukseen varmistaa, että työ suoritetaan oikeaoppisesti ja turvallisesti, ja heillä on tarvittavat työkalut ja kokemus laadukkaan lopputuloksen takaamiseksi. Huolellinen suunnittelu ja oikea ajoitus ovat avainasemassa onnistuneessa katon maalauksessa, ja ammattilainen osaa ottaa huomioon kaikki tarvittavat tekijät parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. 

Talon maalaus on tärkeää monista syistä. Se ei ainoastaan paranna kiinteistön ulkonäköä, vaan myös suojaa rakenteita sään aiheuttamilta vaurioilta. Maali toimii esteenä kosteudelle, estäen homeen ja lahoamisen, jotka voivat heikentää talon rakenteellista eheyttä. Lisäksi, säännöllinen maalaus auttaa säilyttämään kiinteistön arvon, sillä hyvin ylläpidetty talo houkuttelee ostajia ja parantaa kiinteistön markkina-arvoa. Maalaus voi myös toimia ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä, sillä se paljastaa mahdolliset rakenteelliset ongelmat, kuten mädäntyneet laudat tai halkeamat, jotka voidaan korjata ennen kuin ne muodostavat suuremman uhan talolle. Lisäksi, uusi maalikerros voi päivittää talon ilmeen, mikä voi lisätä asukkaiden viihtyvyyttä ja ylpeyttä kotiaan kohtaan.

Miten katon maalaus etenee? 

Katon maalaus etenee kanssamme seuraavasti: 

  1. Suunnittelu: Pyydä tarjous ja suunnitellaan toteutus kohteesi ja toiveidesi pohjalta 
  1. Tilaus: tarjouksen hyväksyntä 
  1. Toteutus: Tehdään työ sovitussa aikataulussa, aina laadukkaasti ja huolellisesti 
  1. Lopputarkastus: Varmistamme, että olet tyytyväinen ja siivoamme jälkemme 
  1. Laskutus: Työn maksaminen heti, rahoituksella tai määräajan kuluessa. 

Katon maalauksen hinta 

Talon maalauksen hinta liikkuu 2500-7500 euron välillä, riippuen kohteen koosta ja maalauksen laajuudesta. Muista myös hyödyntää kotitalousvähennys! Investointi katon maalaukseen on investointi kotisi tulevaisuuteen, sillä hyvin tehty maalaus suojaa rakennustasi ja nostaa sen arvoa. 

Voit halutessasi saada suoran laskun ja maksaa työn kerralla, tai “osta nyt, maksa 6 kuukauden päästä” tyylillä. Tarjoamme myös joustavia rahoitusvaihtoehtoja Santanderin ja OP:n kautta.

Miksi valita Varmarakenne? 

Olemme ihmisläheinen ja joustava toimija. Meille jokainen asiakas on yksilö, ja palvelumme räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden mukaan. Emme ole kasvoton suuryritys, vaan paikallinen toimija, josta saat aitoa palvelua ”ihminen ihmiselle” -periaatteella, rehdillä ja aidolla pohjalaisella asenteella.  

Katon maalausten lisäksi teemme talojen maalauksia ja kattoremontteja. Kauttamme saat myös ilmanvaihtojärjestelmien asennukset, aurinkovoimalat, sadevesijärjestelmät sekä kattoturvatuotteet. 

Olemme ylpeitä työmme laadusta ja kestävyydestä ja siksi annamme katon maalauksillemme kahden vuoden takuun. Jos sinulla on kysyttävää tai haluat tarjouksen katonmaalauksesta, ota yhteyttä – palvelemme sinua mielellämme! 

Pyydä tarjous katon maalauksesta 

Kaipaako kattosi maalausta? Ota meihin yhteyttä ja pyydä tarjous! Tarjous ei sido sinua mihinkään. Palvelemme Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla. 

Maksuton kartoitus

Täytä oheinen lomake niin otamme sinuun yhteyttä ja katsotaan sopiva aika kartoituskäynnille.
Käynti on ilmainen, eikä sido sinua mihinkään.